Az informatikai megoldás-szállító mikro- és kisvállalatok számára.
Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu

Miskolc
Meggyesalja utca 93.

Itt az új internetes csalás


Az utóbbi időkben megszaporodtak a Steve Jobs hírnevét csaliként használó spam üzenetek az elektronikus levélforgalomban

„Részben ennek tudható be, hogy a spamek részaránya a teljes levélforgalomban júniusban átlagosan 1,4 százalékponttal 71,1 százalékra emelkedett” - tájékoztatta kedden az MTI-t a Kaspersky Lab kiberbiztonsági vállalat.

A "Steve Jobs elárulja a sikerének titkát" és hasonló tárgyú levelekben a csalók ingyenes üzleti tréning és kedvezményes árú Apple termékek ígéretével igyekeznek elterelni a levél címzettjeinek a figyelmét olyan "apró" részletekről, amelyek végül komoly anyagi károkat okoznak nekik.

Itt az új internetes csalás

Júniusban a spammerek folytatták a már jól bevált és ismert trükkök alkalmazását: az Apple-reklámok és kedvezmények, valamint elektromos cigarettákat hirdető e-mailek tömeges terjesztését. A spam levelekben pedig a hivatkozások valódi címét a Google Translate segítségével fedik el - mutatott rá Tatyana Schherbakova, a Kaspersky Lab spamanalízis-csoportjának vezető elemzője.

A spam levelek fele három országból, Kínából (24 százalék), az Amerikai Egyesült Államokból (17 százalék) valamint Dél-Koreából (14 százalék) származott júniusban. A negyedik és az ötödik helyet Olaszország (6,7 százalék) és Tajvan (4,6 százalék) állt a levélszemét források ranglistáján, írja az MTI.


Tekintse meg kapcsolódó oldalainkat

Vírusírtó software árlista

Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu
Informatikai rendszerek Önnek! Az informatikai, számítástechnikai megoldások megbízható szállítója. SzámGép .hu - Klick Computer ( Miskolc, Meggyesalja u. 93.) 2024 Minden jog fenntartva!
Cégünk rendelkezik a Microsoft Kisvállalati TermékSpecialista minősítéssel, mely azt jelöli, hogy kis-, és középvállalkozások számára a Microsoft által is elismert szolgáltatási minőséget biztosítunk. Acer Pont : Acer Point - Acer Channel Partner Dell Regisztrált Partner : Dell Registered Partner Intel termékintegrátor - Intel Product Integrator Microsoft Regisztrált Partner : Microsoft Registered Partner A Klick Computer az Allianz Hungária szerződött javítási partnere : villámcsapás, tűzeset, beázás kárt tett a számítógépében, akkor forduljon hozzánk bizalommal