Az informatikai megoldás-szállító mikro- és kisvállalatok számára.
Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu

Miskolc
Meggyesalja utca 93.

Új e-mailes csalás terjed az interneten!


A cikk tartalma:

  1. A veszélyes e-mail
  2. A csalók célja
  3. Teendők

A veszélyes e-mail

email-scam

Egy új veszélyes e-mail terjed az interneten, ami a nagyobb cégeket vette célpontba. Az e-mail tartalmilag semmi gyanúsat nem mutat, viszont arra kér, hogy a fiókot az idei Outlook Web app-ba kell áttelepíteni.


A csalók célja

A csalók arra hivatkoznak, hogy mindez amiatt szükséges, hogy a spam üzenetek számát csökkenteni lehessen. Amint rákattintunk a hivatkozásra, átirányítanak a bejelentkezési oldalra. Ha itt megadjuk a felhasználónevünk/e-mail címünk és jelszavunk már meg is történt a kár: hozzáférnek az adatainkhoz, személyes dolgainkhoz.


Teendők

Több különböző módja is van ennek elkerülése érdekében:

  1. Mindenképpen használjunk kétlépcsős azonosítást. Ugyanis ebben az esetben hiába férnek hozzá a bejelentkezési adatainkhoz, egy másik helyen (legyen az biztonsági e-mail cím, telefon stb.) engedélyezni kell a belépést.

  2. Hasonló e-mailek is léteznek, érdemes utánajárni, hogy valódi-e egyáltalán. Ehhez megvizsgálhatjuk a küldő e-mail címét, rákérdezhetünk a küldő cégnél, hogy valóban küldtek-e ilyen üzenetet.

  3. Viszonylag gyakran változtassuk jelszavunk, lehetőleg ne az előző jelszó hasonló változatára és lehetőleg ne egy másik oldalon megadott jelszóra.


Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu
Informatikai rendszerek Önnek! Az informatikai, számítástechnikai megoldások megbízható szállítója. SzámGép .hu - Klick Computer ( Miskolc, Meggyesalja u. 93.) 2024 Minden jog fenntartva!
Cégünk rendelkezik a Microsoft Kisvállalati TermékSpecialista minősítéssel, mely azt jelöli, hogy kis-, és középvállalkozások számára a Microsoft által is elismert szolgáltatási minőséget biztosítunk. Acer Pont : Acer Point - Acer Channel Partner Dell Regisztrált Partner : Dell Registered Partner Intel termékintegrátor - Intel Product Integrator Microsoft Regisztrált Partner : Microsoft Registered Partner A Klick Computer az Allianz Hungária szerződött javítási partnere : villámcsapás, tűzeset, beázás kárt tett a számítógépében, akkor forduljon hozzánk bizalommal