Az informatikai megoldás-szállító mikro- és kisvállalatok számára.
Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu

Miskolc
Meggyesalja utca 93.

Trójai veszélyezteti az android felhasználókat


Új Malware fenyegetés ütötte fel a fejét, mely az Android felhasználókra veszélyes

Trójai veszélyezteti az android felhasználókat

A malware olyan alkalmazások telepítésével kerülhet eszközeire, melyeket nem megbízható helyről töltött le. Ezért nagyon fontos, hogy ne telepítsen olyan alkalmazásokat Androidos eszközeire, melyek forrásának vírusmentességéről nem bizonyosodott meg.

A Triada nevezetű trójai település után feltérképezi az eszközt (operációs rendszer, szabad hely a memóriakártyán, készülék típusa, stb), majd rendszergazdai (root, super user) jogosultságokat szerez az operációs rendszeren belül, majd ezen jogokat felhasználva végez káros tevékenységeket.

Legnagyobb veszélynek az Android 4.4.4 KitKat operációs rendszernél korábbi verziók felhasználói vannak kitéve. A 4.4.4-es és annál frissebb rendszerek alatt kevesebb trójai képes root jogosultságot szerezni, így nem képesek átjárót nyitni további kártevőknek. Mindig telepítse készülékeire a gyártó által kiadott legfrissebb operációs rendszer verziót, így teljesebb védelmet szerezhet a Triadahoz hasonló trójaik ellen.

Trójai veszélyezteti az android felhasználókat

A Kaspersky kimutatásai szerint az Androidos eszközök közel 60%-a 4.4.2-es vagy korábbi verziót futtat. Ez alapján az Androidos készülékek több, mint felére kiemelt veszélyt jelent a Triada.

Amennyiben a Triada sikeresen rendszergazdai jogosultságokat szerez és létre is hoz egy hátsó ajtót további kártevők számára, elkezd beépülni a telpített alkalmazásokba és a rendszermemóriába. Ezután vírusírtó szoftverekkel eltávolítani szinte lehetetlen, így ajánljuk, telepítsen aktív vírusvédelmet (Például: Kaspersky, Panda, stb.) Android eszközeire mielőtt bekövetkezik a baj.

Amint elegendő jogosultságot szerez, a Triada módosíthatja a kimenő SMS üzeneteket, ezáltal SMS alapú fizetésekkel lophat pénzt az óvatlan felhasználóktól. Több alkalmazás használ SMS alapú fizetési módokat, így kikerülve az internet kapcsolat igényét. Ezen üzeneteket szűrve, és újakat létrehozva képes a Triada üzeneteken keresztül ellopni az Ön pénzét, vagy a fizetési kérelmeit átirányítani, így nem az alkalmazások fejlesztői, hanem a Malware készítői kapják meg tranzakciós díjakat.

Az adatai és tulajdona megtartása érdekében mindig frissítsen a legfrissebb verzióra, és használjon Antivirus szoftvereket, hogy minél kisebb eséllyel lehessen áldozata egy Trójai Malware-nek, mint a Triada.


Tekintse meg kapcsolódó oldalainkat

Vírusírtó software árlista

Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu
Informatikai rendszerek Önnek! Az informatikai, számítástechnikai megoldások megbízható szállítója. SzámGép .hu - Klick Computer ( Miskolc, Meggyesalja u. 93.) 2024 Minden jog fenntartva!
Cégünk rendelkezik a Microsoft Kisvállalati TermékSpecialista minősítéssel, mely azt jelöli, hogy kis-, és középvállalkozások számára a Microsoft által is elismert szolgáltatási minőséget biztosítunk. Acer Pont : Acer Point - Acer Channel Partner Dell Regisztrált Partner : Dell Registered Partner Intel termékintegrátor - Intel Product Integrator Microsoft Regisztrált Partner : Microsoft Registered Partner A Klick Computer az Allianz Hungária szerződött javítási partnere : villámcsapás, tűzeset, beázás kárt tett a számítógépében, akkor forduljon hozzánk bizalommal