Az informatikai megoldás-szállító mikro- és kisvállalatok számára.
Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu

Miskolc
Meggyesalja utca 93.

Új csellel próbálkoznak az adathalászok!


Már akár a legjobb barátunk által küldött e-mail is veszélyes lehet, ha nem vagyunk eléggé figyelmesek.

E-mail fiókok feltörése után küldik az ismerős e-mail címekre át az adathalász linkeket az adathalászok a legújabb megfigyelések alapján. Így akár családtagunk e-mail címéről is ellophatják adatainkat. Nem tétlenkedtek a hackerek az év elején sem. Január közepén derült ki, hogy új módszerekkel törtek fel Gmail accountokat, majd azokat felhasználva terjesztik az adathalász weboldalak hivatkozásait.

Mire érdemes figyelni?

  1. HTTPS: A https-sel induló weboldalcímek tulajdonosai megvásároltak egy új nevezett SSL biztonsági tanusítványt. Az SSL védi a felhasználó adatait és igazolja, hogy a weboldalba nem nyúlt bele semmilyen harmadik személy. Amennyiben ismerősétől nem HTTPS-el kezdödő hivatkozásokat kap, kérdezze meg, valóban Ő küldte-e azokat.
  2. Idegen linkek: Ha ismerős weboldalt lát, de furcsa címen, az egyből gyanakvásra ad okot. A legújabb adathalász linkek "data:text/html" szövegrészlettel kezdődtek. Vigyázzon, nehogy az ismerősnek tűnő weboldalakkal becsapják.
  3. Ismételt, vagy szokatlan jelszó kérelem: Ha böngészés közben ismételt jelszó beírási kérelmeket kap, vagy olyankor kér jelszót a weboldal, amikor korábban nem kért, akkor lehetséges, hogy adathalászok próbálják ellopni a jelszavát.

Informatika, Számítástechnika Miskolc www.szamgep.hu
Informatikai rendszerek Önnek! Az informatikai, számítástechnikai megoldások megbízható szállítója. SzámGép .hu - Klick Computer ( Miskolc, Meggyesalja u. 93.) 2024 Minden jog fenntartva!
Cégünk rendelkezik a Microsoft Kisvállalati TermékSpecialista minősítéssel, mely azt jelöli, hogy kis-, és középvállalkozások számára a Microsoft által is elismert szolgáltatási minőséget biztosítunk. Acer Pont : Acer Point - Acer Channel Partner Dell Regisztrált Partner : Dell Registered Partner Intel termékintegrátor - Intel Product Integrator Microsoft Regisztrált Partner : Microsoft Registered Partner A Klick Computer az Allianz Hungária szerződött javítási partnere : villámcsapás, tűzeset, beázás kárt tett a számítógépében, akkor forduljon hozzánk bizalommal